Ungurii au votat împotriva cotelor obligatorii de refugiați. Referendumul ar putea fi invalidat

  • 03 Octombrie 2016 10:35
Ungurii au votat împotriva cotelor obligatorii de refugiați. Referendumul ar putea fi invalidat

Ungurii au votat masiv împotriva cotelor europene obligatorii de relocare a refugiaților, dar participarea la urne a fost insuficientă pentru ca referendumul de duminică, 2 octombrie, să poată fi validat. Rata de participare nu a depășit 50%.Dintre cei care s-au prezentat la acțiunea de consultare populară, peste 98% s-au pronunțat pentru respingerea cotelor de relocare a refugiaților și…

Ungurii au votat masiv împotriva cotelor europene obligatorii de relocare a refugiaților, dar participarea la urne a fost insuficientă pentru ca referendumul de duminică, 2 octombrie, să poată fi validat. Rata de participare nu a depășit 50%.

Dintre cei care s-au prezentat la acțiunea de consultare populară, peste 98% s-au pronunțat pentru respingerea cotelor de relocare a refugiaților și 1,7% dintre aceștia au votat în favoarea unui sistem de cote.

Chiar dacă nu și-a convins concetățenii să iasă la vot, premierul Victor Orban vrea să dea forță legală acestei consultări populare și a anunțat schimbări constituționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău