Ungaria impune vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 a personalului sanitar și autorizează administrarea celei de-a treia doze

  • 30 Iulie 2021 17:11
Ungaria impune vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 a personalului sanitar și autorizează administrarea celei de-a treia doze

Guvernul ungar a impus prin decret vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 pentru personalul sanitar, inclusiv lucrătorii din sectorul de distribuție a medicamentelor, cei care nu se vaccinează cel puțin cu prima doză până la 1 septembrie riscând concedierea, relatează vineri agenția EFE, citat de AGERPRES.

Potrivit agenției ungare MTI, măsura privește persoanele care lucrează în spitale, cămine de bătrâni, centre de protecție a copiilor și instituțiile de asistență sanitară pentru armată și poliție.

Singurele excepții care vor fi acceptate sunt în cazul persoanelor care nu se pot vaccina din motive de sănătate dovedite.

Până în prezent peste 90% dintre angajații sistemului sanitar ungar au fost vaccinați cu schema completă, majoritatea cu serul Pfizer.

Pe ansamblul populației Ungariei, de circa 9,7 milioane de locuitori, rata vaccinării este de aproape 60%, iar guvernul de la Budapesta are în vedere o campanie pentru a obține imunizarea tuturor persoanelor cu vârste de peste 60 de ani.

Pe de altă parte, autoritățile sanitare ungare și-au dat acordul pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, cu recomandarea să fi trecut cel puțin patru luni de la a doua doză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău