UNFPA va derula în 2023 un program pentru tineri, femei și vârstnici

  • 30 Septembrie 2022 09:48
UNFPA va derula în 2023 un program pentru tineri, femei și vârstnici

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație în Moldova va lansa anul viitor un program care are ca beneficiari direcți tinerii, femeile, persoanele în vârstă. Reprezentanții UNFPA precizează că va continua colaborarea cu Guvernul pentru a dezvolta capacitățile tinerilor de angajare, gândire critică și business, pentru a informa fetele și femeile despre sănătatea reproductivă și a preveni abuzurile, transmite IPN.

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație în Moldova și Cancelaria de Stat au stabilit prioritățile de colaborare pentru următoarea perioadă. În context, reprezentanta rezidentă a UNFPA, Nigina Abaszada, a menționat că UNFPA își propune, de asemenea, să colaboreze cu autoritățile pentru a îmbunătăți datele cu privire la populație cu scopul de a elabora politici publice corecte și reprezentative etc.

„Vom continua să susținem refugiații din Ucraina la nivelul întregii comunități gazdă pentru a beneficia și cetățenii Republicii Moldova, care au fost atât de generoși cu vecinii săi în toată această perioadă”, a declarat Nigina Abaszada, citată într-un comunicat de presă.

„UNFPA este un partener de încredere al Guvernului și apreciem susținerea pe care o oferiți pentru domenii atât de importante precum sănătatea femeilor, dezvoltarea și împuternicirea tinerilor și, în general, bunăstarea familiei și populației. Mai mult, de la începutul războiului în Ucraina, UNFPA s-a implicat și a ajutat atât refugiații din Ucraina, cât și comunitățile gazdă”, a declarat secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea.

În contextul implementării Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, Dumitru Udrea a reiterat angajamentul Guvernului de a crea spitale și licee moderne, așa încât cetățenii să aibă acces la servicii de sănătate și educație calitativă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău