UNESCO: O treime din școli din lumea întreagă nu dispun de acces la apă potabilă

  • 07 Februarie 13:21
UNESCO: O treime din școli din lumea întreagă nu dispun de acces la apă potabilă

Aproximativ o treime din totalul școlilor din lumea întreagă nu dispun de acces la apă potabilă și la instalații sanitare de bază, a anunțat Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), informează DPA, citat de Agerpres.

Elevii învață mai bine în școli sigure și sănătoase, a declarat luni directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay. Cu toate acestea, multor școli le lipsesc în continuare facilitățile necesare pentru a asigura siguranța elevilor, a adăugat ea.

De aceea, UNESCO a lansat un apel către comunitatea internațională pentru a sprijini țările afectate de această problemă.

Potrivit datelor UNESCO, aproape 584 de milioane de copii dispun în prezent de un acces limitat sau chiar deloc la apă potabilă și la instalații sanitare, precum toalete, în școlile în care sunt înscriși. Aproximativ 40% dintre ei trăiesc în Africa Subsahariană.

UNESCO afirmă că măsurile adoptate pentru a asigura sănătatea și hrana elevilor i-au făcut pe copii să vină mai des la școală și să rămână în ciclul educațional. Numai mesele regulate asigurate în școli au contribuit deja la creșterea ratei de înscriere școlară cu 9%. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Fri
6
Sat
11
Sun
11
Mon
6
Tue
1
Arhivă Radio Chișinău