Unele partide nu au depus rapoartele financiare la CEC, iar altele au fost atenționate de instituție în legătură cu datele prezentate

  • 31 Mai 2021 16:05
Unele partide nu au depus rapoartele financiare la CEC, iar altele au fost atenționate de instituție în legătură cu datele prezentate

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că a luat act de rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2020. Astfel, din cele 50 de partide formațuni înregistrate, doar 41 s-au încadrat în termenul legal, 4 au depus raportul peste termenul limită, iar alte 5 nu și-au onorat obligația de a depune rapoartele la CEC.

CEC a constatat că nu au fost prezentate rapoartele privind gestiunea financiară a partidului de către Partidul Oamenilor Muncii, partidul NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ, „Moldova Unită – Единая Молдова”, partidul „RENAȘTERE”, partidul „Pentru Oameni, Natură și Animale”. Astfel, CEC urmează să inițieze procedura contravențională față de aceste entități.

Totodată, potrivit comunicatului CEC, în urma examinării rapoartelor, au fost depistate mai multe nereguli ce țin de completarea datelor și prezentarea informațiilor. În acest context, Comisia a atenționat aceste partide asupra obligației de a completa și prezenta raportul privind gestiunea financiară în corespundere cu dispozițiile din lege și cele regulamentare, și se obligă să prezinte, în termen de 5 zile, informațiile lipsă și/sau raportul corectat, conform constatărilor. Este vorba de PCRM, Partidul „Șor”, PAS, PSRM, PSD, partidul „Stînga Europeană”, PUN, „PRO MOLDOVA”, PACE,  Partidul Popular Democrat din Moldova, Partidul European, PLDM, PNL, Partidul Politic „Partidul Popular Românesc” (Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR), partidul „PATRIA”, „Uniunea Creștin-Socială din Moldova”, Mișcarea Populară Antimafie, „Partidul Nostru”, „Democrația Acasă”, Partidul Acțiunea Democratică, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда”, partidul „NOI”, Partidul Verde Ecologist, Partidul Regiunilor din Moldova, „Platforma Demnitate și Adevăr”, „Partidul Popular European din Moldova” și partidul „VOINȚA POPORULUI”.

Rapoartele financiare ale partidelor politice pot fi găsite pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău