Unde pot aplica cetățenii moldoveni pentru studii în străinătate?

  • 13 Februarie 2015 13:40
Unde pot aplica cetățenii moldoveni pentru studii în străinătate?

În anul de studii 2015-2016, vor fi oferite aproximativ 6 mii de burse de studii peste hotare, în baza celor peste 50 de tratate internaționale încheiate între Guvernul Republicii Moldova și guvernele altor state, anunță Ministerul Educației citat de IPN

Cele mai multe burse sunt pentru studii în România- 5 500 de burse.

Potrivit Ministerului  Educației, o oportunitate de studii peste hotare sunt programele educaționale ale guvernelor unor state precum Franța, Statele Unite, Germaniei. Doritorii de a studia peste hotarele țării vor putea opta și pentru alte țări, inclusiv Federația Rusă, Bulgaria, Turcia, Slovacia, Cehia, Letonia, China, Qatar.


Tinerii din Republica Moldova pot opta și pentru programe de mobilitate oferite în cadrul noului program al UE pentru educație, instruire, sport și tineret – „Erasmus+”, deschis și pentru țările din Parteneriatul Estic.  În același timp, tinerii pot alege și programele de mobilitate academică oferite de către organizații internaționale și regionale, precum Consiliul Europei, UNESCO, Inițiativa Central Europeană și altele. 
Toate ofertele de burse pot fi găsite pe site-ul Ministerului Educației www.edu.md, secțiunea burse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău