Unde e raportul? Detalii despre raportul procurorului PA care acuza presiuni în dosarul „Metalferos”. Reacția PA și PG ( ZDG)

  • 20 Februarie 12:33
Unde e raportul? Detalii despre raportul procurorului PA care acuza presiuni în dosarul „Metalferos”. Reacția PA și PG ( ZDG)

Procurorul anticorupție, Eugen Rurac, care la sfârșitul lunii ianuarie curent a plecat din sistem susține că înainte de a-și depune demisia a depus și un raport la conducerea Procuraturii Anticorupție (PA) în care scria că asupra lui au fost exercitate presiuni și că a fost intimidat de către reprezentanții companiei Metalferos SRL, pe marginea dosarul „Metalferos” pe care atunci Rurac îl gestiona.

Contactați de ZdG, responsabilii de la Procuratura Anticorupție (PA) ne-au confirmat că există un raport semnat de Rurac în acest sens, însă documentul îi era adresat conducerii Procuraturii Generale și urma să fie transmis la PG.

Raportul a fost depus la conducerea Procuraturii Anticorupție. Eu nu vreau să fac alte comentarii. Întrebații pe cei de la PA”, ne-a comunicat Eugen Rurac, fiind contactat de ZdG.

Contactat de către ZdG șeful interimar al Procuraturii Anticorupție (PA), Serghei Gavajuc, ne-a comunicat că există un astfel de raport, însă documentul urma să ajungă și să fie examinat de către Procuratura Generală (PG).

„A fost un astfel de raport, doar că el nu era prea concret. Acolo scria că Rurac consideră că se exercită influență sau presiuni, nu știu exact să vă spun acum. Raportul a fost scris din câte îmi amintesc, pe numele procurorului general și a fost depus de dumnealui (Rurac) personal sau prin cancelarie, nu l-am dus eu la PG. Documentul urma să ajungă în Procuratura Generală și să-l examineze PG. Rapoarte în perioada aceasta au fost foarte multe, nu-mi amintesc exact cum scria în raportul respectiv. Am văzut raportul, dumnealui mi l-a raportat personal și mi-a comunicat că îl va depune la PG. Cred că a fost depus ori la sfârșitul lunii decembrie 2019 sau începutul lunii ianuarie 2020. Rurac a depus raportul și a coordonat cu mine că vrea să-l expedieze către Procuratura Generală și eu am spus că nu am nimic împotrivă. Acum, nu știu dacă a mers la PG”, ne-a comunicat procurorul șef-interimar al Procuraturii Anticorupție (PA), Serghei Gavajuc, fiind contactat de ZdG.

Întreaga știre pe ZDG.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
-1
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:3,6 m/s
Thu
6
Fri
5
Sat
4
Sun
1
Mon
-0

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău