Una dintre cele mai vechi bănci din România își încetează existența

  • 14 Septembrie 2018 13:33
Una dintre cele mai vechi bănci din România își încetează existența Realitatea.net

Data efectivă a fuziunii prin care Banca Transilvania, cel mai mare grup bancar din România, urmează să absoarbă Bancpost, a fost stabilită pentru 31 decembrie 2018, sub condiția obținerii aprobării BNR, scrie Mediafax.

"La această dată, Bancpost își încetează existența, fuziunea având ca efect dizolvarea fără lichidare și transmiterea universală a întregului său patrimoniu către Banca Transilvania care astfel dobândește drepturile și este ținută de obligațiile Bancpost", se menționează în proiectul de fuziune dintre cele două instituții bancare.

Potrivit realitatea.net, Bancpost a fost înființată la 1 iulie 1991, prin Hotărâre de Guvern, în urma reorganizării sectorului comunicațiilor și preluării unei părți a activelor companiei publice RomPostTelecom. Bancpost a fost autorizată de BNR la acel moment să opereze ca bancă universală, comercială și de economii.

În anul 1997, Fondul Proprietății de Stat din România propune Bancpost pentru privatizare și lansează oferta pentru evaluarea financiară a băncii, iar în anul 2002 Bancpost devine prima bancă din sistemul bancar românesc privatizată integral.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău