Un vin spumant din Republica Moldova, în top 10 cele mai bune spumante din lume

  • 13 Decembrie 2021 10:39
Un vin spumant din Republica Moldova, în top 10 cele mai bune spumante din lume

Vinul spumant Cuvée de Purcari Alb Brut a obținut medalia de aur, fiind inclus în top 10 cele mai bune spumante, în cadrul celui mai important concurs de spumante din lume — Effervescents du Monde 2021.

Competiția s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie — 3 decembrie 2021 în Burgundia, Franța. La ediția din 2021, au concurat circa 500 de vinuri spumante din peste 20 de țări. Probele au fost jurizate de un panel internațional format din 80 de experți.

Trei vinuri spumante Purcari s-au impus cu medalii de aur:

  1. Cuvee de Purcari Alb Brut (Top 10 Best Sparkling Wines from Effervescents du Monde)
  2. Grande Cuvee de Purcari Alb Extra Brut 2016
  3. Grande Cuvee de Purcari Alb Extra Brut 2017

Cuvée de Purcari Alb brut este un spumant făcut după metoda clasică de producție, „champenoise”, cu fermentare și maturare secundară la sticlă timp de 18 luni. Spumantele de la Purcari sunt produse în colaborare cu enologul francez Jerome Barret.

Cuvée de Purcari Alb brut are o culoare galben deschisă, arome citrice și gust de piersici. În top 10 Best Sparkling Wines, alături de Purcari, au mai fost incluse vinuri spumante din Franța, Italia, Spania.

“Este o onoare pentru noi să punem steagul Republicii Moldova pe podiumul națiunilor cu cele mai bune vinuri spumante din lume. Este un moment de mare bucurie, care încheie un an 2021 excelent, în care Vinăria Purcari a devenit cea mai medaliată vinărie din lume. Ne-am impus standarde greu de depășit, dar astăzi sărbătorim performanța alături de întreaga echipă!”, a declarat Victor Bostan, CEO Purcari.

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează circa 1,300 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri premium și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău