Un vietnamez nu s-a mai tuns de aproape 80 de ani: „Cred că dacă mă tund voi muri”

  • 26 August 2020 14:47
Un vietnamez nu s-a mai tuns de aproape 80 de ani: „Cred că dacă mă tund voi muri”

Deși perioada de izolare la domiciliu impusă de pandemia de coronavirus a determinat mulți bărbați din diferite locuri ale globului să-și poarte părul mai lung decât de obicei, niciunul nu se poate compara cu Nguyen Van Chien, din Vietnam, care nu și-a mai tăiat podoaba capilară de aproape 80 de ani, informează Reuters miercuri, potrivit Agerpres si Digi24.ro

Bărbatul în vârstă de 92 de ani, din regiunea Deltei Mekong în sudul țării, este mândrul proprietar al unei cozi cu o lungime de cinci metri, pe care nu a tăiat-o întrucât crede într-o tradiție care spune că o persoană nu trebuie să modifice atributele cu care s-a născut.

„Cred că dacă mă tund voi muri. Nu îndrăznesc să schimb nimic la el, nici măcar să-l pieptăn”, a declarat pentru Reuters Chien, din satul său aflat la circa 80 de kilometri vest de orașul Ho Chi Minh.

„Eu doar îl îngrijesc, îl acopăr cu o eșarfă ca să-l țin uscat și curat și ca să arate bine”.

Chien, care venerează nouă puteri și șapte zei, crede că aceasta este misiunea sa, de a-și lăsa să crească părul, pe care îl ține într-un coc acoperit cu un turban portocaliu.

I s-a cerut să-l tundă atunci când era la școală, dar nu a mai mers la cursuri după clasa a treia și a decis să nu-l taie, să nu-l pieptene și nici să-l mai spele vreodată.

„Îmi aduc aminte că părul meu era negru, bogat și puternic. L-am pieptănat, l-am descâlcit ca să-l fac să fie neted. Dar când am auzit chemarea puterii divine, am știut imediat că am fost cel ales”, a spus acesta.

„Mi-am atins părul, iar peste noapte devenise foarte aspru. Se fixase de capul meu și devenise un lucru de sine stătător”.

Chien este adeptul unui cult aproape dispărut, cunoscut sub denumirea „Dua”, religia cocosului, denumită după fondatorul său, care susținea că a supraviețuit doar cu nuci de cocos ca să-și păstreze vitalitatea. Dua este interzisă în Vietnam și considerată o credință falsă.

Cel de-al cincilea fiu al lui Chien, Luom, își ajută tatăl să-și îngrijească coada uriașă.

Acesta crede de asemenea în legătura dintre păr și mortalitate și povestește că a văzut un om murind după ce a încercat să-și prindă la loc părul cu ajutorul unui șnur.

„Aceste lucruri par prostești, dar sunt sacre”, a spus Luom, în vârstă de 62 de ani.

 Sursa:Digi24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău