Un val de căldură extremă lovește în America de Nord. Autoritățile de SUA și Canada bat alarma

  • 21 Iulie 16:53
Un val de căldură extremă lovește în America de Nord. Autoritățile de SUA și Canada bat alarma

Un val de căldură extremă lovește mare parte din Statele Unite, meteorologii așteptându-se ca în acest weekend temperaturile să atingă valori record, informează BBC.

Se preconizează că valul de căldură va afecta aproximativ 200 de milioane de oameni din orașe mari precum New York, Washington și Boston pe coasta de Est, dar și regiunea Midwest. Temperaturile ar putea depăși chiar și 38 de grade Celsius în unele zole. De asemenea, sunt afectate și zone din Canada.

Experții cred că valurile tot mai frecvente de căldură din ultimii ani sunt provocate de schimbările climatice.

În acest an, s-a înregistrat cea mai caldă lună iunie, cu o temperatură medie la nivel global de 16, 4 grade Celsius. De asemenea, la începutul acestei luni statul Alaska, care se află în interiorul Cercului Arctic, a înregistrat temperaturi record.

În Statele Unite, valul de căldură va lovi aria care se întinde din Colorado și Kansas până la Marile Lacuri în nord est.

Temperaturile cresc în majoritatea regiunilor de pe Coasta de Est. Serviciul Național de Meteorologie a publicat o harta a zonelor afectate. ”Temperaturile mari și umiditatea ridicată vor persista tot weekend-ul. Fiți isteți și stați la răcoare”, este avertismentul lansat de specialiști.

Primarul New York-ului Bill de Blasio a declarat ”stare de urgență din cauza căldurii extreme” în oraș. ”Un val de căldură va sosi în următoarele zile. Este serios”, a declarat primarul într-o postare video pe Twitter. ”Vineri va fi rău. Sâmbătă va fi foarte, foarte rău până Duminică inclusiv”. Primarul a anunțat că 500 de „centre de răcorire” vor fi instalate în New York.

 

Măsuri similiare au fost anunțate pentru Detroit și alte orașe.

În Canada, avertizări de căldură extremă au fost date pentru regiuni din provinciile Quebec, Ontario și Noua Scoție. În timpul zilei, în Toronto s-ar putea resimți temperaturi de 40 de grade Celsiuis vineri și sâmbătă, când intervine și factorul de umiditate. De asemenea, sunt așteptate și furtuni.

Meteorologii canadieni spun că în Montreal, temperaturile s-ar putea resimți din cauza umidității la 45 de grade Celsius în următoarele două zile.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
21,18 °C
cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,1 m/s
Thu
23 °C
Fri
23 °C
Sat
23 °C
Sun
23 °C
Mon
24 °C

Curs oficial BNM 22 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7540 0.1178
USD 17.7948 0.0767
RON 4.1785 0.0274
UAH 0.7084 0.0046
RUB 0.2699 0.0045
Arhivă Radio Chișinău