Un tronson din drumul M3 Chișinău – Giurgiulești va fi reabilitat până în 2022

  • 29 Septembrie 2020 11:38
Un tronson din drumul M3 Chișinău – Giurgiulești va fi reabilitat până în 2022

Aproximativ 90 kilometri ai drumului național de importanță majoră pentru infrastructura țării, M3 Chișinău – Giurgiulești, vor fi reabilitați integral până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Lucrările de reabilitare au fost inițiate la începutul lunii februarie a anului trecut și sunt executate în proporție de circa 31%.

„În prezent, se efectuează lucrări de așternere a stratului de uzură, reabilitare a șapte podețe, executarea terasamentului, lucrări de amenajare a trotuarelor și intrărilor în curți”, indică un comunicat al ASD.

Potrivit sursei citate, reabilitarea drumului va asigura condiții confortabile pentru locuitorii satelor pe care le traversează. Acesta va fi completat cu trotuare amenajate, intrări nivelate în curți și iluminat stradal.

Tronsonul amintit duce la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești, iar reabilitarea acestuia este finanțată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu o investiție de 29,9 milioane de euro.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău