Un tanc rusesc calcă pe două mine: suflul exploziei îl ridică în aer. Cum se antrenează ucrainenii să distrugă vehiculele rusești (video)

  • 09 Mai 2022 18:20
Un tanc rusesc calcă pe două mine: suflul exploziei îl ridică în aer. Cum se antrenează ucrainenii să distrugă vehiculele rusești (video)

Imagini filmate pe frontul din Ucraina și postate pe rețelele sociale au surprins un tanc rusesc în momentul în care calcă pe două mine și sare în aer. Alte imagini de pe aceleași rețele arată tancuri lovite de rachete Javelin sau modul în care soldații ucraineni se antrenează pentru a distruge vehiculele rusești.

O dronă a surprins din aer un tanc rusesc T-72 care calcă pe două mine mine antitanc în estul Ucrainei, potrivit contului de Twitter Ukraine Weapons Tracker. 

Vehiculul nu este distrus de prima explozie și, după câteva secunde de la șoc încearcă să întoarcă, pentru a părăsi zona, dar în acel moment calcă pe o a doua mină antitanc, iar suflul exploziei este atât de puternic, încât îl ridică de la sol, scrie DIGI24.

Tancurile rusești continuă să fie ținta rachetelor americane Javelin, care au provocat pierderi însemnate forțelor trimise de Rusia în Ucraina.

Un alt video postat pe Twitter surprinde modul în care se antrenează ucrainenii pentru a distruge vehicule rusești: stau întinși la sol și lasă tancul să treacă peste ei, după care se ridică și aruncă o grenadă din spate, care pătrunde pe una din căile de acces.

Războiul din Ucraina a intrat în a 75-a zi pe 9 mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei împotriva Germaniei în Al Doilea Răboi Mondial. În vreme ce Vladimir Putin ținea un discurs la Moscova, în care spunea că „datoria noastră este să facem totul pentru ca oroarea unui război global să nu se mai repete”, forțele ruse din Crimeea lansau rachete de mare precizie asupra Odesei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău