Un tânăr IT-ist din Iași și-a făcut arborele genealogic și a aflat că este rudă cu Ștefan cel Mare

  • 05 Martie 2023 15:55
Un tânăr IT-ist din Iași și-a făcut arborele genealogic și a aflat că este rudă cu Ștefan cel Mare

Un tânăr IT-ist din Iași, în vârstă de 32 de ani, s-a documentat timp de patru ani pentru a-și face arborele genealogic și a aflat astfel că este rudă cu domnitorul Ștefan cel Mare.

Daniel, tânărul din Iași, a reușit ca în cei patru ani de documentare să ajungă la rude care au trăit în anul 1260. În tot acest timp, tânărul a străbătut cimitire și a analizat un număr uriașe de documente aflate încă în arhive, scrie Antena3 CNN.

Până în prezent, tânărul a descoperit cinci mii de persoane cu care este rudă, pornind de la familia tatălui și cea a mamei sale.

"Am început cu pași mici, cu diverse povești care tot apăreau la diferite mese în familie și am ajuns să umblu prin cimitire uitate de oameni și să caut în arhivele naționale diferite documente. Și am ajuns la un arbore genealogic de 5.000 de persoane. E important de știut că oricine poate face asta, este dreptul nostru", a declarat tânărul pentru jurnaliștii de la adevarul.ro.

Mai mult decât atât, Daniel a avut parte de o mulțime de surprize pe măsură ce descoperea tot mai mulți membri ai familiei notați în arborele genealogic.

"Am descoperit strămoșii de pe linia maramureșeană a familiei. Sunt descendenți din voievozii Țării Maramureșului. O să numesc câțiva: Ștefan I, Ștefan al II-lea, Voievodul Maramureșului, Iuga, care și el a fost voievod al Țării Maramureșului, adică fratele lui Bogdan I Descălecătorul. Deci, oarecum, am răspuns unor prieteni care spuneau în joacă: Te pomenești că ești rudă cu Ștefan cel Mare. Da, acum le pot răspunde. Sunt rudă cu Ștefan cel Mare", a mai explicat tânărul din Iași.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău