Un tânăr a salvat o fată de la înec, dar n-a mai reușit să iasă la mal. Scafandrii i-au recuperat corpul din Nistru (foto)

  • 08 Iulie 2019 15:03
Un tânăr a salvat o fată de la înec, dar n-a mai reușit să iasă la mal. Scafandrii i-au recuperat corpul din Nistru (foto)

Ieri, 07 iulie, scafandrierii Detașamentului căutare-salvare numărul 1 din mun. Chisinau au recuperat corpul neînsuflețit a unui tînăr, care s-a înecat în rîul Nistru, în apropierea satului Cioburciu, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit IGSU, cazul  s-a întămplat  în după amiaza zilei de de 06 iulie în momentul în care bărbatul în vîrsta de 29 de ani a hotărît să salveze o tînără care se îneca în timpul scăldatului. Tînărul a salvat fata, dar nu a reușit să mai iasă la mal.

Oamenii din preajma au alertat serviciile de urgență, iar în urma lucrărilor de căutare subacvatică a echipei de scafandrieri din cadrul IGSU, corpul neînsuflețit a bărbatului a fost recuperat în dimineața zilei de ieri, în jurul orei 10:50 minute.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Un alt caz de înec s-a produs duminică în satul Balabanu din raionul Taraclia. Un bărbat de 64 de ani și-a pierdut viața într-un lac din preajma localității. Corpul acestuia a fost recuperat de localnici.

În acest context, pentru evitarea cazurilor tragice, salvatorii roagă repetat cetățenii să fie foarte prudenți în timpul scăldatului, rugînd oamenii să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare.

Totodată, angajații IGSU avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci cînd merg la scăldat.

Maturii sunt atenționați să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită scăldatul de unii singuri.

În cazul apariției unei situații de risc persoanele pot apela la Serviciul 112. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău