Un tablou de Cezara Kolesnik este scos la licitație pentru a ajuta o copilă cu hipoacuzie

  • 05 Mai 2020 10:55
Un tablou de Cezara Kolesnik este scos la licitație pentru a ajuta o copilă cu hipoacuzie

Un tablou al unei fete cu bentiță, pictat de Cezara Kolesnik, este scos la licitație de către CCF/HHC Moldova. Licitația, care se desfășoară online, are scop caritabil. Banii vor fi utilizați pentru a o ajuta pe Anastasia, un copil care nu aude, transmite IPN.

Licitația are loc pe pagina de Facebook CCF/HHC Moldova. Aceasta a început luni, 4 mai, și se va încheia vineri, 8 mai, ora 19.00. Suma de start este 250 de euro. Pasul de creștere este de 20 euro. Suma propusă va fi scrisă într-un comentariu la postarea cu licitație. Persoanele care vor să rămână anonime pot scrie oferta în privat sau pe emailul [email protected].

Tabloul este pictat în ulei pe pânză, cu o mărime de 30x30 cm, cu ramă albă americană.

Într-un comunicat de presă, CCF Moldova menționează că bunica Anastasiei, Lidia, este pensionară, crește singură doi nepoți. Pe lângă sărăcie și lipsurile evidente, Anastasia suferă și de hipoacuzie. Din păcate, pensia mică a bunicii abia de acoperă strictul necesar, pe când copila are nevoie de ore de reabilitare. Fiecare sfârșit de lună este o adevărată provocare. Acestea sunt zilele când nu le rămân resurse nici pentru hrană, iar iarna, chiar dacă a fost blândă, pentru ei oricum a fost una dificilă. Au supraviețuit greu, în casa friguroasă, cu puținele lemne de foc pe care le aveau. Dizabilitatea Anastasiei a fost mereu motiv de discuții a autorităților, care îi propuneau bunicii să o ducă la un orfelinat. Dar nici una dintre greutățile lăsate pe umerii femeii nu au putut-o convinge să facă acest pas, îi iubește mai mult ca viața sa. E tot ce are, zice ea.

Toți banii adunați la licitație vor fi utilizați pentru a schimba viața celor doi frați și a bunicii lor. Se va lucra pentru reabilitarea Anastasiei.

Pictorița Cezara Kolesnik a organizat numeroase expoziții Paris, Bruxelles, Istanbul, Amsterdam, Lausanne, Dijon, București și Chișinău. De asemenea, acestea pot fi găsite în colecții particulare din Europa. Principala tehnică a lucrărilor sale este ulei pe pânză, dar îi place să experimenteze noi tehnici cum ar fi lemnul, sticla și hârtia. Are un atelier de artă la Bruxelles, Belgia, unde organizează̆ cursuri de pictură pentru copii. Iar la baștina sa, la Cornești, Cezara organizează în fiecare vară tabere de pictură pentru copiii de aici, de acasă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău