Un summit pe tema migrației va avea loc duminică la Bruxelles

  • 20 Iunie 2018 14:28
Un summit pe tema migrației va avea loc duminică la Bruxelles

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a confirmat informațiile potrivit cărora mai multe țări din Uniunea Europeană au fost invitate la convorbiri ''informale'' pe tema migrației, înainte de summitul liderilor UE de săptămâna viitoare, relatează miercuri agenția dpa.

''Convoc o reuniune informală de lucru duminică la Bruxelles pe teme privind migrația și azilul, pentru a lucra împreună cu un grup de șefi de stat sau de guvern din state membre interesate de găsirea unor soluții europene înainte de viitorul summit al UE'', a scris Juncker pe Twitter.

Postarea sa pe Twitter se referă la șefii de guvern din Grecia, Italia, Germania, Bulgaria, Malta, Austria, Franța și Spania.

Surse diplomatice citate de agenția dpa au relatat anterior că șefa guvernului german Angela Merkel se va întâlni cu omologi ai săi din Austria, Italia, Franța, Grecia, Bulgaria și Spania duminică la Bruxelles pentru a discuta despre politicile europene din domeniul migrației.

Reuniunea, ce se desfășoară cu patru zile înainte de un summit al UE, va avea drept scop abordarea divizărilor profunde în interiorul Europei pe tema migrației. Această chestiune amenință cu ruperea coaliției de guvernare a Angelei Merkel, în timp ce noul guvern italian a sporit presiunile asupra altor state ale UE pentru a ajuta Roma să facă față sosirilor de migranți.

Cotidianul italian Corriere della Sera a fost primul care a relatat despre reuniune, la care vor participa Bulgaria și Austria în calitate de actuală și, respectiv, viitoare țară care asigură președinția semestrială a Uniunii Europene. Știrea a fost confirmată de surse diplomatice italiene.

Cotidianul german Bild de largă circulație, citând surse diplomatice, a relatat și el despre preconizatele convorbiri. Germania le va prezenta altor state membre planul său de compromis privind migrația, a declarat un înalt reprezentant al guvernului grec pentru publicația germană.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău