Un submarin nuclear american s-a ciocnit cu un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud

  • 08 Octombrie 2021 09:23
Un submarin nuclear american s-a ciocnit cu un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud

Un submarin nuclear american a lovit weekendul trecut un obiect neidentificat în timp ce patrula în Marea Chinei de Sud, o zonă revendicată pe scară largă de China, potrivit unor informații ale Marinei SUA și unor surse independente, relatează joi AFP, citat de Agerpres. "USS Connecticut a lovit un obiect în după-amiaza zilei de 2 octombrie în timp ce naviga scufundat în apele internaționale din regiunea Indo-Pacific", a indicat Marina SUA într-un comunicat.

''Nu există vătămări cu consecințe letale'', precizează comunicatul, sugerând că unii marinari ar fi putut fi răniți ușor.

USS Connecticut, care este un submarin din clasa Seawolf cu propulsie nucleară, a fost avariat, dar rămâne în stare de funcționare, a adăugat Marina SUA.

Potrivit Institutului Naval, un grup de reflecție apropiat de Marina SUA, în cursul incidentului USS Connecticut participa la un exercițiu naval internațional în Marea Chinei de Sud.

China revendică aproape în totalitate Marea Chinei de Sud și a construit avanposturi militare pe mici insule și atoli din regiune.

SUA și aliații lor patrulează în mod constant în apele internaționale ale regiunii pentru a-și afirma drepturile la libertatea de navigație, spre nemulțumirea Chinei, notează AFP.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău