Un spectacol de Victor Ion Popa va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

  • 14 Ianuarie 2023 11:19
Un spectacol de Victor Ion Popa va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Spectacolul „Tache, Ianche și Cadâr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vitalie Rusu va fi prezentat astăzi, la ora 18.00, pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău.

Potrivit organizatorilor, spectacolul readuce în scenă una dintre cele mai populare și longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuși. Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puși mereu pe șotii, doi tineri îndrăgostiți, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar și despre toleranță, prietenie, compasiune, , informează MOLDPRES.

De asemenea astăzi, la 18.30, Teatrul ”Luceafărul” readuce în scenă spectacolul ”Tata”, de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș. Văzând pentru prima dată lumina rampei în 1978, spectacolul ”Tata” a înscris o pagină importantă în evoluția teatrului național și a artei scenice. 

Tot sâmbătă, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” va oferi publicului spectacolul ”Ecuații amoroase” de Aldo Lo Castro în regia lui Mihai Panaitescu, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul „COCO Chanel - Oglinzi” în regia Danielei Burlaca, realizat după cartea lui Edmonde Charles-Roux.

Duminică, 15 ianuarie, la 17.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va prezenta spectacolul ”Iubirea la proști”, o comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț, regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber, la 18.00, Teatrul ”Alexei Mateevici” – spectacolul ”Destin” de Vladimir Beșleagă, regie și adaptare scenică de Dana Strungaru, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” - spectacolul ”Banii, banii sau borsetka” de Ray Cooney, în regia lui Alexandru Grecu, Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi în regia lui Slava Sambriș și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Floare albastră”, realizat pe versurile și corespondența poeților Mihai Eminescu și Veronica Micle în regia Ludmilei Burlaca.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău