Un puternic seism cu magnitudinea 8,2, urmat de alertă de tsunami, s-a produs în Peninsula Alaska

  • 29 Iulie 2021 11:05
Un puternic seism cu magnitudinea 8,2, urmat de alertă de tsunami, s-a produs în Peninsula Alaska

Un puternic seism cu magnitudinea 8,2 s-a produs miercuri seară la mică adâncime în Peninsula Alaska, urmat de o alertă de tsunami în regiune, au precizat autoritățile americane, potrivit Reuters, citat de AGERPRES.

Nu există informații imediate despre evenutale pagube materiale sau victime.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), seismul s-a produs la ora locală 22:15 (06:15 GMT, joi), la o adâncime de 35 de kilometri.

Centrul Național de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a emis o alertă de tsunami pentru regiunile sudice din Alaska, Peninsula Alaska și zonele de coastă de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass. A emis totodată o ''monitorizare pentru tsunami'' valabilă pentru statul american Hawaii.

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific (PTWC) a precizat că analizează posibilitatea riscului unui tsunami pentru statul american Hawaii, precum și pentru Guam, teritoriu american din Oceanul Pacific.

Agenția Meteorologică niponă analizează riscul unui tsunami pentru Japonia, potrivit postului public de televiziune NHK.

De asemenea, autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că evaluează eventualele pericole pentru regiunile de coastă neozeelandeze.

Cutremurul s-a produs la o distanță de circa 91 de kilometri sud-est de orașul Perryville, Alaska, și la aproximativ 800 de kilometri de Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska. A fost urmat de șapte replici, două dintre acestea cu magnitudine de peste 6, potrivit USGS.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea seismului la 8 și adâncimea acestuia la 10 kilometri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău