Un proiect turistic va fi finalizat în această vară, în raionul Călărași

  • 09 Iunie 2023 11:09
Un proiect turistic va fi finalizat în această vară, în raionul Călărași

În luna iulie curent este preconizată finalizarea unui proiect de dezvoltare turistică în raionul Călărași, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

„Proiectul, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), prevede îmbunătățirea accesului către un șir de obiective turistice importante din zonă, precum Scena - amfiteatru, Muzeul de Istorie și Etnografie, Parcul "Aleea Clasicilor" și altele. Lucrările pentru acest obiectiv au început în luna iunie a anului 2022, iar finalizarea lor este preconizată pentru luna iulie anul curent”, conform sursei citate.

Valoarea totală a contractului de antrepriză pentru aceste lucrări se ridică la suma de circa 21 milioane de lei (peste un milion de euro), iar beneficiarul proiectului a cofinanțat 25% din costul investiției.

„Proiectul "Valorificarea potențialului turistic al regiunii de centru a Republica  Moldova" reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii turistice din regiune, precum și în promovarea atracțiilor turistice existente. Rămânem angajați în asigurarea calității lucrărilor și respectarea termenelor de finalizare stabilite”, rezumă ADR Centru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
37,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:1,54 m/s
Sun
31
Mon
33
Tue
34
Wed
33
Thu
31
Arhivă Radio Chișinău