Un proiect pentru eradicarea corupției în Rep. Moldova cu implicarea organizațiilor societății civile a fost lansat astăzi la Chișinău

  • 13 Octombrie 2022 13:41
Un proiect pentru eradicarea corupției în Rep. Moldova cu implicarea organizațiilor societății civile a fost lansat astăzi la Chișinău

Un proiect pentru eradicarea corupției în Rep. Moldova cu implicarea organizațiilor societății civile a fost lansat astăzi la Chișinău. Programul de granturi prevede finanțări de 500 mii de euro pentru fiecare din cele trei regiuni ale Rep. Moldova. Suplimentar se vor oferi 500 mii de euro pentru creșterea gradului de conștientizare a acestui flagel în rândul cetățenilor, transmite Radio Chișinău.

Granturile sunt oferite în cadrul proiectului „Societatea civilă împotriva corupției” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Potrivit consilierei anticorupție din cadrul GIZ Moldova, Rodica Garștea, proiectul implică pentru prima dată societatea civilă pentru eradicarea corupției din domeniile educație, agricultură, asistență socială și sănătatea publică:

„Unul din cele două obiective majore ale proiectului care ține de implicarea societății civile: vrem să dezvoltăm toleranța zero față de acest fenomen. Nu trebuie să vă zic astăzi ce înseamnă corupția pentru o țară. Mai avem un grant de 500 mii de euro care este acordat pentru creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor și utilizarea instrumentelor digitale, un proiect care va fi implementat în parteneriat cu Agenția de Presă Independentă, împreună cu Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC)”, a spus Rodica Garștea.

Președintele centrului „Contact”, partener în cadrul proiectului, Serghei Neicovcen a spus că scopul proiectului este prevenirea și combaterea corupției prin consolidarea capacității de implicare a societății civile și monitorizarea administrațiilor publice locale pentru o comunicare transparentă.

„Obiectivele de bază a acestui proiect este sprijinirea activităților organizațiilor societății civile pentru a preveni și combate corupția la nivel local, pentru a susține activități cu patru sectoare cu risc ridicat: este sănătatea, educația, agricultura, sau siguranța alimentelor și asistența socială. Al doilea obiectiv este consolidarea capacităților instituționale și organizaționale. Promovarea unor schimburi de experiență și bune practici în domeniul anticorupție prin crearea de rețele a organizației de societăți civile la nivel regional”, a afimat Serghei Neicovcen.

Proiectul face parte din programul „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, co-finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău