Un proiect european pentru susținerea agriculturii din R. Moldova a fost extins până la finele lui 2022

  • 26 Noiembrie 11:22
Un proiect european pentru susținerea agriculturii din R. Moldova a fost extins până la finele lui 2022

Membrii Comitetului de conducere al Proiectului “Sprijin suplimentar pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranța alimentară în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, au aprobat prelungirea acestuia până la finele anului 2022, transmite MOLDPRES.

Decizia a fost anunțată ieri la cea de-a 5-a ședință a Comitetului de conducere al Proiectului Twinning, la care au participat reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură și membrii Comitetului de conducere constituit din experți din Austria, Lituania, Polonia, precum și reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene la Chișinău, scrie sursa citată.

Subiectele ședinței au vizat situația actuală privind implementarea standardelor UE în legislația națională, rezultatele misiunilor efectuate de către experți, vizitele de studiu ale beneficiarilor și elaborarea Strategiei Naționale în Agricultură și Siguranța Alimentară.

Directorul general al ANSA, Radu Musteață, a făcut o trecere în revistă a acțiunilor realizate cu suportul Proiectului menționat, subliniind importanța acestor rezultate atât la nivel instituțional și național, cât și internațional. Aceasta din perspectiva procesului de conformare la standardele Uniunii Europene, în care este antrenată Republica Moldova, privind competitivitatea produselor agroalimentare la export.

De asemenea, Radu Musteață a exprimat recunoștință donatorilor și experților implicați în implementarea acestui Proiect, pentru eficiența managementului și buna conlucrare de care dau dovadă în procesul de realizare a activităților planificate.

În urma raportului prezentat de către beneficiari, membrii Comitetului de conducere al Proiectului au aprobat prelungirea acestuia pană la finele anului 2022, pentru a se asigura că toate obiectivele vor fi îndeplinite și transferul expertizei internaționale va fi absorbit în totalitate de către țara noastră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
1,86
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:3,13 m/s
Thu
5
Fri
8
Sat
3
Sun
5
Mon
7

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău