Un prezentator de radio din SUA, cunoscut pentru ideile sale anti-vaccinare, a murit din cauza COVID-19

  • 23 August 2021 12:37
Un prezentator de radio din SUA, cunoscut pentru ideile sale anti-vaccinare, a murit din cauza COVID-19

Phil Valentine, popularul prezentator al unei emisiuni de radio din Nashville (sudul SUA), cunoscut pentru ideile sale conservatoare și anti-vaccinare COVID-19, a murit la 61 de ani în urma unor complicații asociate noului coronavirus, a informat postul de radio, citat de EFE, potrivit Agerpres.

"Cu tristețe vă informăm că prezentatorul și prietenul nostru Phil Valentine a încetat din viață. Vă rugăm să vă gândiți la familia lui în rugăciunile voastre", au scris realizatorii emisiunii Super Talk 99.7 într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

Potrivit site-ului tennessean.com, Valentine anunțase la 11 iulie pe rețelele de socializare că s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar că știe că va supraviețui.

Câteva zile mai târziu, familia lui informase că Phil se află în stare gravă la spital și că dorește să-și anunțe ascultătorii să se vaccineze împotriva COVID-19.

Fratele său, Mark Valentine, a declarat că, dacă Phil ar fi putut să le vorbească ascultătorilor săi, ar fi dorit să le spună să se vaccineze și să lase deoparte politica și "teoriile conspiraționiste".

La începutul lunii august, Dick Farrel, un fost prezentator al postului conservator Newsmax TV, a murit de asemenea de complicații asociate COVID-19.

Era, la rândul său, "un opozant ferm" al vaccinurilor anti-coronavirus, pe care într-una dintre emisiunile sale le calificase drept "false", potrivit postului WPTV.

Totuși, un prieten al lui Farrel a dezvăluit că a primit un mesaj în care acesta mărturisea că noul coronavirus nu este "o glumă" și că ar fi trebuit să se vaccineze anti-COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău