Un posibil caz de Ebola, raportat în Suedia

  • 04 Ianuarie 2019 16:53
Un posibil caz de Ebola, raportat în Suedia

Un pacient a fost internat într-un spital din Suedia cu simptome care par să confirme un caz de Ebola, o boală extrem de contagioasă și uneori mortală, care a declanșat deja mai multe epidemii în Republica Democrată Congo, au anunțat vineri autoritățile suedeze, citate de AFP, transmite Agerpres.

"Vom avea probabil rezultatele analizelor în această seară. Pentru moment, este doar o suspiciune, este posibil să fie vorba despre o altă boală", au precizat într-un comunicat autoritățile medicale din regiunea Uppsala, a cărei capitală - orașul omonim - se află la 70 de kilometri nord față de Stockholm.

"Pacientul este tratat în secția de boli contagioase a Spitalului Universitar din Uppsala și este ținut în izolare", precizează același comunicat, fără să ofere alte detalii despre identitatea pacientului și despre modul în care acesta a putut să contracteze maladia.

Bolnavul s-a prezentat mai întâi la spitalul din orașul Enkoping, aflat în apropiere de Uppsala. El a fost izolat cu rapiditate și apoi transferat. Serviciul de urgență al acelui spital a fost închis, iar angajații care au intrat în contact cu pacientul se află sub supraveghere, au precizat autoritățile medicale locale.

Epidemia de Ebola care este în plină desfășurare în estul Republicii Democrate Congo a făcut deja peste 360 de morți. Este cea de-a zecea epidemie de Ebola în această țară după identificarea bolii, în 1976. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău