Un portret schițat de Picasso a fost găsit din întâmplare

  • 27 Decembrie 2016 11:27
Un portret schițat de Picasso a fost găsit din întâmplare

Un portret al fostului primar al Ierusalimului Tedy Kolek, schițat de pictorul spaniol Pablo Picasso pe un catalog al Muzeului Israel, a fost găsit când era pe punctul de a fi aruncat la gunoi, informează Agerpres.

Fiii lui Kolek au găsit din întâmplare schița semnată de artist în 1969, când făceau curat în casa mamei lor decedată la începutul anului.

"L-am găsit-o printre cărțile despre Ierusalim din biblioteca părinților noștri și am fost pe punctul să-l aruncăm la gunoi", a declarat fiica ei, Osnat Kolek.

Desenul care îl reprezintă pe fostul primar al Ierusalimului, trasat cu negru și roșu, este datat 11 decembrie 1969 și apare la sfârșitul catalogului despre o expoziție a artistului spaniol, alături de pictura sa 'Naturaleza muerta con mandolina' din 1924.

Recuperat luna aceasta dintre bunurile care i-au aparținut familei Kolek, fiii săi au decis să-l doneze Fundației Ierusalimului, o organizației nonprofit care anul acesta aniversează 50 de ani de existență.

Tedy Kolek, primar al Ierusalimului în perioada 1965 — 1994, fondator și președinte al Muzeului Israelului, a murit la 2 ianuarie 2007.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău