Un polițist de frontieră a intervenit în forță pentru a reține un grup de bărbați înarmați

  • 16 Ianuarie 10:40
Un polițist de frontieră a intervenit în forță pentru a reține un grup de bărbați înarmați

Un ofițer cu funcție de conducere în Sectorul Poliției de Frontieră Lopatnic a intervenit în forță pentru a reține un grup de bărbați înarmați. Doi dintre aceștia au reușit să fugă, iar a treia persoană a fost imobilizată și reținută pentru 72 de ore.

Ieri, 15 ianuarie 2022, în jurul orei 17:35, în timpul efectuării unei misiuni pe linia de verificare la frontiera de stat, polițistul de frontieră a observat pe direcția localităților „Tețcani – Cotul Miculinți” trei bărbați echipați cu arme de vânătoare. Apropiindu-se de aceștia pentru controlul de rigoare, cu solicitarea de a lăsa armele jos și să se legitimeze, una din persoane a evitat să se supună cerinței, ba din contra s-a năpustit asupra angajatului Poliției de Frontieră. 

În timpul confruntării, celelalte două persoane au luat armele și au reușit să fugă de la fața locului, îndreptându-se spre satul din vecinătate – Pererîta, raionul Briceni. Într-un final polițistul de frontieră a reușit să-l imobilizeze pe cetățean și operativ a anunțat dispeceratul Sectorului, iar la fața locului s-a apropiat grupa de intervenție. La fel, prin intermediul Serviciului unic 112 a fost chemat și un echipaj al Inspectoratului de Poliție.

Din cercetările ulterioare, bărbatul a fost legitimat ca cetățean moldovean, locuitor al satului Pererîta, raionul Briceni, în vârstă de 39 de ani. În cadrul audierii, de la acesta se simțea miros de alcool, însă bărbatul a refuzat să treacă testarea alcoolscopică. Agresorul a fost reținut pentru 72 ore și plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de Poliție Edineț. Totodată, în regiunea unde s-a produs incidentul a fost depistată și ridicată o curea portcartușe cu 12 cartușe de vânătoare calibrul 12 mm. 

Conform procedurilor legale, a fost întocmit proces vrebal de audiere și constatare a încălcării art.349 al.(1ˡ) a Codului Penal al Republicii Moldova. Bărbatul riscă o amendă în mărime de la 850 la 1350 unității convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea identificării celorlalte persoane și luării măsurilor ce se impun în privința lor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,66 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău