Un piton de peste un metru, găsit în scara unui bloc din Rusia

  • 21 Octombrie 2016 13:27
Un piton de peste un metru, găsit în scara unui bloc din Rusia

Un piton, care avea o lungime de peste un metru, a fost descoperit în orașul Balașiha, din regiunea Moscova, Federația Rusă. Potrivit Interfax, curios este faptul că echipele de intervenție au prins reptila chiar în scara unui bloc din oraș.

"În cursul serii de ieri, o femeie a sunat la Serviciul de urgență și a anunțat că a găsit un șarpe uriaș în scara blocului. La adresa indicată s-au deplasat echipele de intervenție (...), care au găsit reptila și au capturat-o. Pitonul se încolăcise pe țeava de furnizare a căldurii", se precizează în comunicatul remis de autoritățile locale.

Echipele de intervenție au capturat reptila cu ajutorul unui teu, cu care au răsucit-o, iar apoi au pus peste ea o găleată și au dus-o la un cabinet de medicină veterinară.

Pitonul este un gen de șerpi neveninoși, constrictori, răspândiți în regiunile tropicale din Africa și din Sudul Asiei, și în câteva insule din vestul Pacificului, care se hrănesc cu mamifere și păsări.

După cum s-a dovedit ulterior era vorba despre un piton, care fugise de la stăpânul sau. Proprietarul reptilei periculoase a fost amendat și se gândește să o dea unui circ. Deși este lung de peste un metru, pitonul are doar jumătate de an, încă nu a ajuns la maturitate. Șarpele a fost cumpărat de la un petshop.

Pitonii prezintă pericol doar atunci când sunt înfometați sau amenințați. Deși pitonul nu face parte dintr-o specie veninoasă, poate fi uneori extrem de periculos. La începutul lunii august, în Canada, un astfel de șarpe a ucis doi copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău