Un pilot rus, luat prizonier de ucraineni, spune că aviația rusă a lansat bombe nedirijate asupra clădirilor rezidențiale

  • 11 Martie 2022 20:02
Un pilot rus, luat prizonier de ucraineni, spune că aviația rusă a lansat bombe nedirijate asupra clădirilor rezidențiale

În timpul unei conferințe de presă, unul dintre piloții ruși care a fost luat prizonier a mărturisit că a aruncat bombe nedirijate (fără țintă) asupra clădirilor rezidențiale. Informația nu este verificată din surse suplimentare.

„În Harkiv au fost folosite bombe puternic explozive și nedirijate. Raza de impact este de 60 de metri”, a declarat un fost pilot al Forțelor Armate Ruse, Kriștop, scrie HotNews.ro.

 

SUA au indicii că Rusia lansează „bombe nedirijate” (n.r. fără țintă, la întâmplare) asupra Ucrainei, a susținut un înalt oficial american al apărării, potrivit The Guardian.

Oficialii ucraineni acuză din ce în ce mai mult Rusia că vizează în mod intenționat civili. Rusia a insistat că folosește muniție de precizie și lovește ținte militare. 

Oficialul american le-a declarat jurnaliștilor că SUA observă „daune tot mai mari aduse infrastructurii civile și victimelor civile”.

Comentariile au venit la scurt timp după ce Ucraina a acuzat miercuri Rusia că a bombardat un spital de copii din orașul-port asediat Mariupol.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău