VIDEO | Un patinator ucrainean a prezentat pe gheață ororile războiului declanșat de Rusia împotriva țării sale. A evoluat cu o „pată de sânge" pe cămașă

  • 13 Ianuarie 17:05
VIDEO | Un patinator ucrainean a prezentat pe gheață ororile războiului declanșat de Rusia împotriva țării sale. A evoluat cu o „pată de sânge

Patinatorul ucrainean Ivan Șmuratko a profitat în mod exemplar de posibilitatea de a arăta publicului Campionatelor Europene de patinaj artistic de la Kaunas (Lituania) ororile războiului Rusiei împotriva Ucrainei - relatează, sâmbătă, postul public Suspilne Sport.

Patinatorul ucrainean Ivan Shmuratko, în vârstă de 22 de ani, a evoluat cu o „pată de sânge" pe cămașă în programul liber al Campionatului European 2024, pentru a prostesta contra loviturilor rusești care ucid civili în Ucraina.

Spectacolul ucraineanului a fost o continuare a unui scurt program, în care a prezentat povestea unui copil ucis de o rachetă și a tatălui acestuia, nevoit să trăiască mai departe cu această durere în suflet.

"Care a fost sensul? Unul astral, între viață și moarte. Nici mai mult, nici mai puțin. Pata de sânge? Fiindcă așa este, la propriu. Oamenii mor sângerând, din cauza rachetelor" - a descris Șmuratko semnificația programului său artistic și a simbolurilor de pe cămașă.

Tânărul ucrainean a explicat că dorește ca mesajul său să fie înțeles la nivel mondial.

Patinatorul a declarat că, împreună cu coregraful Mihailo Leiba, se străduiește să transmită lucruri evidente unui public larg, într-un mod accesibil.

Multiplul campion al Ucrainei a promis că va continua să procedeze la fel. Pentru performanța sa pe gheață, Șmuratko a primit 140,70 puncte, clasându-se pe locul 12 la programul liber și terminând pe locul 14 la general.(

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău