Un partid s-a adresat la CEC pentru a cere stoparea colectării semnăturilor în favoarea candidaților la alegerile prezidențiale

  • 04 Septembrie 2020 10:00
Un partid s-a adresat la CEC pentru a cere stoparea colectării semnăturilor în favoarea candidaților la alegerile prezidențiale

Partidul Stânga Europeană a depus o petiție la Comisia Electorală Centrală în care cere stoparea procesului de colectare a semnăturilor în favoarea candidaților la alegerile prezidențiale.

Formațiunea susține că, pe de o parte, colectarea semnăturilor pe timp de pandemie pune în pericol cetățenii, pe de altă parte, există și neconcordanțe legislative în privința acestei proceduri.

Anterior și Mișcarea Politică Unirea a solicitat să fie anulată această obligativitate în contextul pandemic.

CEC și Comisia națională extraordinară de sănătate publică au aprobat o instrucțiune cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în perioada electorală. Principalele reguli stabilite se referă la respectarea distanței sociale între persoane, a regulilor de igienă a mâinilor și de igienă respiratorie, purtarea măștilor, efectuarea termometriei, asigurarea funcționarilor electorali cu echipamente de protecție, asigurarea cu produse dezinfectante pentru mâini la intrarea în sediile organelor electorale, prelucrarea suprafețelor și aerisirea spațiului.

Ieri CEC a înregistrat primele șapte grupuri de inițiativă care vor colecta semnături pentru înregistrarea candidaților în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Pentru aceasta trebuie să fie colectate între 15.000 și 25.000 de semnături.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău