Un parc național dedicat protejării tigrilor și leoparzilor a fost inaugurat în China

  • 20 August 2017 11:50
Un parc național dedicat protejării tigrilor și leoparzilor a fost inaugurat în China

Un parc național dedicat protejării tigrilor și leoparzilor a fost inaugurat oficial sâmbătă în apropiere de Changchun, capitala provinciei Jilin din nord-estul Chinei, informează agenția de presă Xinhua.

Inaugurarea Northeast Tiger and Leopard National Park Administration reprezintă un pas important făcut de autoritățile chineze în direcția protejării animalelor amenințate cu dispariția, a spus Zhang Jianlong, directorul Administrației de Stat Forestiere, notează Agerpres.

Un birou de evaluare a resurelor naturale din noul parc național, administrat de statul chinez, a fost de asemenea inaugurat sâmbătă.

"Înființarea a două organizații înseamnă o creștere a eforturilor de protejare a tigrilor siberieni, leoparzilor de Amur și a altor tipuri de resurse naturale. Vom întări operațiunile de supraveghere și de patrulare în zonă, pentru a ne asigura că mediul înconjurător este protejat", a adăugat Zhang Jianlong.

Northeast Tiger and Leopard National Park se întinde pe o suprafață de peste 1,46 milioane de hectare. Aproximativ 71% din acest teritoriu se află în provincia Jilin, iar restul suprafeței sale se află în provincia învecinată Heilongjiang.

Amenajarea completă a parcului va fi finalizată în 2020.

Autoritățile au lansat sâmbătă și un concurs în vederea realizării unui logo oficial al parcului. Potrivit unor dezvăluiri făcute de Chen Xiaocai, membru al echipei care administrează parcul, logoul oficial va trebui să combine imagini ale tigrilor siberieni, leoparzilor de Amur și elemente grafice chinezești.

Concursul va dura până pe 30 septembrie, iar câștigătorul va primi un cec în valoare de 50.000 de yuani (7.500 de dolari americani). Persoanele interesate de această competiție pot afla mai multe informații pe site-ul parcului (www.hbgyglj.com).

Zhao Li, directorul Administrației parcului, spune că această rezervație naturală are ca obiectiv înființarea unui habitat natural stabil pentru tigrii siberieni și leoparzii de Amur.

Tigrii siberieni alcătuiesc una dintre cele mai amenințate specii de animale pe Terra. Ei trăiesc predominant în nord-estul Chinei și în estul îndepărtat al Rusiei. Populația acestor animale este alcătuită din mai puțin de 500 de exemplare. Leopardul de Amur a fost plasat pe lista națională prioritară a animalelor protejate în China în 1983 și doar 50 de exemplare din această specie mai trăiesc în prezent, în principal de-a lungul graniței ruso-chineze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău