Un paradis exotic și-a închis plajele și se pregătește să-și închidă aeroporturile din cauza pandemiei de COVID-19

  • 30 Martie 2020 19:59
Un paradis exotic și-a închis plajele și se pregătește să-și închidă aeroporturile din cauza pandemiei de COVID-19

Insula Phuket, o populară destinație turistică din Thailanda, și-a închis plajele, a restricționat accesul nerezidenților și se pregătește să-și închidă aeroporturile în cadrul seriei sale de eforturi pe care le depune pentru a limita transmiterea noului coronavirus, scrie Agerpres.

Guvernatorul provinciei Phuket, Phakaphong Tavipatana, a interzis de luni tuturor vehiculelor să intre sau să iasă din Phuket, restricție care va rămâne în vigoare până pe 30 aprilie, și a emis un ordin prin care aeroportul de pe insulă se închide în perioada 10-30 aprilie.

Toate plajele precum și ''cartierul roșu'' din insula Phuket au primit sâmbătă ordin de închidere.

Săptămâna trecută, guvernul thailandez a declarat stare de urgență, a închis granițele pentru vizitatorii străini și le-a recomandat cetățenilor să rămână la domiciliu.

Municipalitatea din Phuket, la fel ca Primăria din Bangkok, a instituit un ordin prin care restaurantele au voie să servească doar mâncare la pachet și să facă livrări.

În Phuket au fost totodată închise cinematografe, arene sportive, saloane de masaj, terenuri de golf, parcuri acvatice și magazine cu articole pentru animalele de companie.

Încasările din turism reprezintă circa 10% din produsul intern brut (PIB) al Thailandei, iar Phuket este o destinație turistică foarte populară.

Wuttipong Jittungsakul, director general adjunct în cadrul Biroului de Politici Fiscale, a spus că Thailanda a înregistrat o scădere de circa 40% a numărului de turiști sosiți anul acesta în comparație cu anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău