Un oraș de la granița Rusiei încearcă să se alăture Estoniei (Timpul)

  • 16 Aprilie 2014 14:19
Un oraș de la granița Rusiei încearcă să se alăture Estoniei (Timpul)

REVISTA PRESEI DIN 16 APRILIE

Constantin Tănase susține în Timpul că după Paști, Republica Moldova va fi atacata de rusi. Ținând cont de slăbiciunea rușilor față de anumite date istorice, cu valoare emoțională, Moscova ar putea fixa intrarea triumfală a rușilor în Chișinău fie pe data de 9 mai, fie 22 iunie, fie 28 iunie – date istorice de mare importanță pentru ruși, precizeaza editorialistul. În opinia acestuia există o singură șansă ca asta să nu se întâmple: solidarizarea comunității mondiale în fața barbariei Moscovei.

Un oraș de la granița Rusiei încearcă să se alăture Estoniei, mai scrie Timpul. Locuitorii orașului rus Ivangorod de la granița cu Estonia au trimis o petiție către președintele rus și, respectiv, estonian în care cer permisiunea ca orașul lor să devină parte din Estonia. Adjunctul Consiliului orășenesc Iuri Gordeev a declarat că în petiție este menționat că, din moment ce Ivangorod și alte câteva orașe de-a lungul frontierei ruso-estoniene au făcut parte din Estonia acum 300 de ani, orașul trebuie să revină la jurisdicția estoniană.

Consiliului Superior al Magistraturii a decis ridicarea imunității lui Valeriu Harmaniuc de la Curtea de Apel Bălți, lui Eugeniu Clim și Alei Nogai de la Curtea de Apel Chișinău și lui Aureliu Colenco, fostul președinte al Curții de Apel Economice, anunta Adevarul. CSM și-a dat acordul de pornire a urmăririi penale pe numele magistraților la cererea procurorului general Corneliu Gurin. Cei patru vor fi cercetați pentru că în anul 2009, pe vremea când erau la Curtea de Apel Economică, au menținut în vigoare o decizie a judecătorului Gheorghe Muntean, de la Judecătoria Comercială de Circumscripție din Chișinău, considerată ilegală.

Adevarul mai scrie ca deputatul PLDM Nicolae Juravschi, care deține și funcția de președinte al Comitetului Național Olimpic, este cercetat penal pentru fals în declarații. Potrivit vicepreședintelui Comisiei Naționale de Integritate (CNI), Victor Strătilă, instituția pe care o conduce a sesizat Procuratura, în urmă cu două luni, pentru faptul că deputatul nu și-a trecut toate proprietățile în declarația de avere pentru anul 2012. „Domnul Juravschi nu a declarat 76 de terenuri, un vehicul BMW X5, trei conturi bancare, 529 de acțiuni la o companie și cotele pe care le are la cinci întreprinderi mixte“, a precizat funcționarul.

Din Adevarul mai aflam ca opt persoane cu deficiențe de vedere vor primi asistență financiară pentru a-și lansa mici afaceri sau pentru a le dezvolta pe cele existente. Majoritatea sunt din raionul Călărași și vor investi în agricultură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău