Cabinetele radiologice din policlinicele din Chișinău vor activa și în zilele de weekend

  • 26 Martie 2021 15:48
Cabinetele radiologice din policlinicele din Chișinău vor activa și în zilele de weekend

Municipalitatea a emis un ordin prin care extinde programul de lucru al cabinetelor radiologice și în zilele de odihnă, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a discutat astăzi, în format on-line, cu directorii și vicedirectorii Asociațiilor Medicale Teritoriale Chişinău măsurile de reducere a presiunii ridicate pe sistemul sanitar municipal, precizează sursa citată. În cadrul ședinței s-a decis extinderea programului de lucru pentru cabinetele radiologice din cadrul AMT-urilor din capitală, inclusiv pentru zilele de weekend; utilizarea masivă a testelor rapide pentru depistarea bolnavilor cu COVID-19; eficientizarea accesului pacienților la Registrul COVID-19 Chişinău (Platforma JIRA).

În același timp, edilul capitalei a menționat că municipalitatea este în căutarea soluțiilor pentru organizarea centrului municipal de vaccinare și vaccinarea etapizată prioritar a cadrelor didactice. Ceban a specificat că, în prezent, sunt pregătite listele profesorilor care doresc să se vaccineze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:7,72 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău