Un oficial american se va deplasa la Moscova pentru a discuta despre organizarea summit ului Trump - Putin

  • 22 Iunie 2018 12:04
Un oficial american se va deplasa la Moscova pentru a discuta despre organizarea summit ului Trump - Putin

Consilierul pentru securitate națională al președintelui american, John Bolton, se va deplasa săptămâna viitoare la Moscova pentru a discuta despre organizarea unui eventual summit Donald Trump - Vladimir Putin.

Potrivit oficialilor Casei Albe, planificarea summitului Trump-Putin este în curs. Surse citate de media, sub condiția anonimatului, arată că se așteaptă ca întâlnirea să aibă loc luna viitoare, în timpul vizitei președintelui Trump în Europa.

Cei doi lideri s-ar putea întâlni înaintea summitului NATO din 11-12 iulie de la Bruxelles sau după vizita președinteleui Trump în Marea Britanie, două zile mai târziu.

Administrația Trump ar fi dorit ca summitul să aibă loc la Washington, dar Moscova a insistat că ar trebui să aibă loc pe un teren neutru. Probabila locație a întâlnirii este Viena.

Liderul de la Casa Albă și-a exprimat recent la summitul G 7 din Canada interesul privind restaurarea poziției liderului de la Kremlin pe scena globală, propunând ca Rusia să fie readmisă în grupul celor mai mari economii ale lumii.

Rusia a fost suspendată din G8 după anexarea Crimeei în 2014. De când a preluat președinția, Donald Trump a avut opt convorbiri telefonice cu Vladimir Putin și s-a întâlnit de două ori cu acesta, cu ocazia unor summituri globale.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău