Un oficial american avertizează: Liderii nord-coreeni ar putea ordona testarea de noi arme dacă "nu se vor simți mulțumiți" de tratativele cu SUA

  • 17 Decembrie 2019 11:36
Un oficial american avertizează: Liderii nord-coreeni ar putea ordona testarea de noi arme dacă

Mark Esper, secretarul american al Apărării, a declarat luni că este probabil ca liderii de la Phenian să ordone testarea de noi arme dacă "nu se vor simți mulțumiți" de modul în care decurg schimburile diplomatice între SUA și Coreea de Nord, potrivit site-ului agenției Reuters, preluat de Mediafax.ro

"Am văzut discuții despre teste. Cred că vor fi probabile dacă nu se vor simți mulțumiți", a afirmat oficialul american, fără să ofere detalii cu privire la ce tip de teste ar putea fi efectuate, dar a adăugat că își spune mari speranțe în eforturile diplomatice.

Experții preconizează că regimul din Coreea de Nord ar putea relua testele balistice intercontinentale, suspendate începând din 2017, o acțiune ce ar fi considerată ca fiind extrem de provocatoare de către Administrația de la Washington.

 

"Urmăresc Peninsula Coreeană de un sfert de secol. Așadar, sunt familiarizat cu tacticile lor, cu fanfaronada lor și cred că trebuie să abordăm în mod serios și să ne așezăm și să discutăm despre un acord politic care să ducă la denuclearizarea peninsulei", a afirmat Esper.

 
 

"Mi-ar plăcea să rămân un optimist, că putem avansa cu privire la negocieri, deoarece alternativa nu este (una) pozitivă", a adăugat oficialul american.

Există temeri că Phenianul ar putea relua testele de arme nucleare sau balistice, suspendate în 2017, în contextul în care tensiunile între Washington și Phenian s-au amplificat în ultimele săptămâni din cauza impasului în negocierile privind denuclearizarea Coreei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău