Un nou val COVID-19 se răspândește în Europa. O cauză este răspândirea a două noi subvariante de Omicron - BA.4 și, mai ales, BA.5

  • 28 Iunie 2022 16:45
Un nou val COVID-19 se răspândește în Europa. O cauză este răspândirea a două noi subvariante de Omicron - BA.4 și, mai ales, BA.5

Europa se confruntă în prezent cu un nou val de COVID-19, una dintre explicații fiind că noile variante virale evită barierele imunitate puse de vaccin sau de o infectare anterioară, informează HOTNEWS.RO.

O creștere a numărului de cazuri pe continent s-a înregistrat aproape în toate țările europene pe fondul relaxărilor, dar și a scăderii imunității în rândul populației. .

Se știe de acum că protecția oferită de vaccinuri și de infectări precedente scade după câteva luni.

„Persoanele care au contractat o infecție cu Omicron BA.1 în decembrie sunt acum mai puțin protejate decât erau la începutul acestui an", a explicat, pentru AFP, Samuel Alizon, director de cercetare în cadrul CNRS (Centrul Național de Cercetări Științifice din Franța).

„La fel se întâmplă cu imunitatea oferită de vaccinuri: deși ele rămân foarte robuste împotriva formelor severe ale bolii, protecția lor scade puțin împotriva infecțiilor mai puțin severe”, a adăugat specialistul francez.

Citiți continuarea pe HOTNEWS.RO

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău