Un nou tratament pentru cancer intră în faza de testare pe oameni

  • 02 Decembrie 2017 11:49
Un nou tratament pentru cancer intră în faza de testare pe oameni

Un nou tratament pentru cancer va fi testat de anul viitor. Acesta se bazează pe celule de la pacienții care au depășit boala.

Cercetătorii au folosit neutrofile, celule care apără corpul de infecții. Teste anterioare au arătat că prezența lor în număr mare ar fi motivul pentru care organismele anumitor persoane resping celulele canceroase. Așa că specialiștii au prelevat neutrofilele de la supraviețuitorii bolii, le-au multiplicat de milioane de ori și le-au injectat bolnavilor cu cancer.

După mai multe experimente reușite pe șoareci, anul viitor vor începe primele teste pe oamenii care suferă de cancer pancreatic, una dintre cele mai letale forme.

Celulele nu vor fi respinse de corpul primitorului, pentru că trăiesc numai cinci zile și dispar înainte ca sistemul imunitar să-și facă treaba. Dar vor avea suficient timp să-și îndeplinească misiunea: aceea de a omorî celulele canceroase.

Reprezentanții companiei britanice care gestionează tratamentul spun că pacienții vor primi medicația doar o dată pe săptămână, timp de 5-6 săptămâni. Și scopul lor final este să construiască prima bancă de neutrofile din lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău