Un nou TRATAMENT eficient pentru tuberculoza rezistenta la medicamente

  • 02 Noiembrie 2016 15:59
Un nou TRATAMENT eficient pentru tuberculoza rezistenta la medicamente NPR

Un nou tratament pentru pacientii diagnosticati cu tuberculoza rezistenta la medicamente a inregistrat o rata de succes de 82% si a fost catalogat drept ”o mare descoperire” in cadrul Conferintei internationale asupra sanatatii plamanilor, desfasurata saptamana aceasta in Liverpool, informeaza AFP, citat de Agerpres.

Potrivit concluziilor cercetarii, majoritatea pacientilor inclusi in studiu, din noua tari africane, au raspuns remarcabil de bine la tratamentul care trebuie urmat timp de noua luni, informează AGERPRES.

Dintre cele 1.006 persoane diagnosticate cu tuberculoza care au participat la studiu, ce a vizat observarea efectelor tratamentului si care manifestau rezistenta la medicamentul rifampicina, specific pentru tratarea acestei afectiuni, 734 au fost declarati complet vindecati, iar in 87 dintre cazuri tratamentul parea sa produca o ameliorare a starii de sanatate. Dintre pacientii ramasi, 54 nu au raspuns la tratament, 49 nu au fost de gasit pentru a le fi urmarita evolutia, iar 82 au murit.

Noul tratament a fost declarat ”o mare descoperire in lupta contra tuberculozei rezistente la medicamente” de catre Paula I Fujiwara, director stiintific al Uniunii Internationale Impotriva Tuberculozei si a Bolilor de Plamani. ”Aceste rezultate au fost replicate in diverse imprejurari, cu un numar mai mare de pacienti aratand in mod concludent ca este cel mai eficient tratament descoperit pana acum”, a spus aceasta.

La acest studiu, Uniunea a lucrat alaturi de Institutul de Medicina Tropicala din Antwerp, Belgia, Institutul Stiintific San Raffaele din Milano si cercetatori locali.

Anul trecut, 1,8 milioane de persoane au decedat in urma tuberculozei, boala cauzata de o bacterie care infecteaza plamanii. Cifra a reprezentat o crestere de 300.000 de cazuri fata de anul 2014, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Tot in 2015, 10,4 milioane de persoane au fost infectate cu tuberculoza, fata de 9,6 milioane in 2014.

Aproape o jumatate de milion de oameni au fost diagnosticati cu tuberculoza multidrog rezistenta, aproape jumatate din cazuri fiind inregistrate in India, China si Federatia Rusa, mai arata sursa citata.

In ultimii 15 ani, rata mortalitatii cauzata de tuberculoza a scazut cu 22%, insa aceasta boala a continuat sa fie, si in 2015, una dintre principalele zece cazuri de deces.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău