Un nou termen pentru finalizarea reparației a 80 km de drum care trebuiau să fie date în exploatare în 2016

  • 25 Aprilie 2019 18:45
Un nou termen pentru finalizarea reparației a 80 km de drum care trebuiau să fie date în exploatare în 2016

Autoritățile anunță un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de reparație a 80 de kilometri din drumurile naționale Chișinău-Ungheni-Sculeni și Chișinău-Lăpușna, care trebuiau să fie date în exploatare în 2016. Noul termen a fost anunțat în cadrul unei întrevederi a ministrului economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, cu reprezentanții companiei care execută reparațiile, transmite IPN.

Ministrul i-a îndemnat pe reprezentanții companiei Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC din Azerbaidjan să urgenteze lucrările, astfel încât să fie respectate termenele stabilite. „Companiile selectate pentru reparație au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumurile în exploatare – luna noiembrie 2019”, a spus Chiril Gaburici, citat într-un comunicat de presă al MEI.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții companiei au prezentat lucrările deja executate și etapele care urmează a fi întreprinse, pentru finalizarea integrală a lucrărilor. Aceștia au menționat că sunt pe ultima sută de metri cu lucrările de reparație.

Reparația a 80 de kilometri din drumurile naționale R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni și R33 Chișinău-Lăpușna, are loc cu finanțarea Băncii Europene de Investiții și a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care au oferit circa 56 de milioane de euro.

Rețeaua de drumuri publice din Republica Moldova include peste 9300 de kilometri, iar drumurile locale de interes comunal ating cifra de 30 de mii de kilometri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău