Un nou sistem de taxe pentru folosirea drumurilor la tranzitarea Republicii Moldova

  • 28 Iulie 2018 09:30
Un nou sistem de taxe pentru folosirea drumurilor la tranzitarea Republicii Moldova

Sistemul actual de taxe pentru folosirea drumurilor la intrarea și părăsirea Republicii Moldova a fost modificat. În acest sens, Parlamentul, în ședința de vineri, 27 iulie, a votat, în lectura a doua, la inițiativa unui grup de deputați un proiect de modificare a unor acte legislative, transmite IPN.

Astfel, modificările introduc mecanismul privind aplicarea vinietei pentru microbuze, autobuze, camioane și remorci neînmatriculate în Republica Moldova, înlocuind sistemul actual de taxe pentru folosirea drumurilor la intrarea și tranzitarea țării. Noul mecanism prevede diminuarea taxei pentru folosirea drumurilor moldovenești pentru autovehiculele neînmatriculate în Moldova în funcție de perioada aflării acestora pe teritoriul țării și categoria vehiculului rutier.

Vinieta se propune a fi pentru o perioadă de valabilitate de o zi, 7 zile, 15 zile, 30 de zile, 90 de zile 180 de zile, și 12 luni. Perioada de valabilitate a acesteia va începe de la ora 00.00 a zilei solicitate de utilizator și va expira la ora 23.59 a ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitată taxa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău