Un nou serviciu de transfer bănesc pentru muncitorii din Spania și Portugalia

  • 18 Mai 2015 14:14
Un nou serviciu de transfer bănesc pentru muncitorii din Spania și Portugalia

Cetățenii Republicii Moldova aflați în Spania și Portugalia vor putea transfera rapid bani acasă prin intermediul oficiilor poștale.

Serviciul de transfer pentru cele două țări, care este valabil de aproape un an și pentru Italia și, de câteva luni, pentru România, a fost lansat, luni, 18 mai, de Poșta Moldovei.

Tarifele pentru transferurile spre Spania și Portugalia, dar și în direcție inversă, sunt mai mari decât cele pe care le-a negociat Poșta Moldovei cu Italia și România, de 5-7 euro la sume de până la 1000 de euro. Pentru un transfer de 1000 de euro în Spania, taxa este de 10 euro, iar pentru 2500 de euro – de 25 de euro. În Portugalia, tariful de transfer la 1000 de euro se ridică la 29 de euro, iar de pentru 2500 de euro – la 46 de euro. Cu toate acestea, taxele sunt mai mici decât la alte servicii similare, iar transferurile pot fi făcute de la orice oficiu poștal, a subliniat directorul general al întreprinderii ”Poșta Moldovei”, Serghei Nastas.

”Persoana se poate apropia de orice oficiu poștal din Spania și zice că vrea să facă un transfer urgent electronic în Republica Moldova prin Poșta Moldovei. În baza unui act de identitate, poate transfera banii la tarifele care sunt afișate în grila respectivă. Este un preț just și, practic, de 4-5 ori mai mic decât orice transfer care există astăzi în Portigalia și Spania”, a declarat Serghei Nastas.

Banii transferați vor putea fi ridicați și în valută străină, a declarat ministrul adjunct al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Ciolac. ”Poșta a obținut licența de la Banca Națională a Moldovei pentru a presta serviciile financiar-bancare prin intermediul oficiilor poștale.  Cetățenii Republicii Moldova pot să ridice acești bani și în valută străină”, Vitalie Ciolac.

Banii vor putea fi ridicați în lei în 20 de minute de la efectuarea transferului, iar în valută – în decursul unei zile.

De la lansarea serviciului cu Italia, în octombrie 2014, au fost transferați în Republica Moldova peste 2 milioane de euro, fiind efectuate aproape 3000 de tranzacții. Din România au fost transferați 8000 de euro și 40 de mii de lei, în decurs de aproape 2 luni de când a fost lansat serviciul.

În prezent se negociază semnarea unor acorduri de transfer rapid cu serviciile poștale din Federația Rusă și din Israel, au mai anunțat oficialii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău