Un nou schimb de prizonieri de război a fost făcut între Rusia și Ucraina, mediat de Emiratele Arabe Unite

  • 25 August 13:41
Un nou schimb de prizonieri de război a fost făcut între Rusia și Ucraina, mediat de Emiratele Arabe Unite

Rusia și Ucraina au anunțat ieri, 24 august, un nou schimb de prizonieri de război, în cadrul căruia 230 de soldați au fost eliberați de ambele părți. Ministerul rus al Apărării a comunicat că 115 militari ruși capturați în regiunea Kursk au fost returnați, în timp ce Ucraina a confirmat întoarcerea a 115 militari din Garda Națională, Forțele Armate, Marină și Serviciul Național de Pază a Frontierelor, scrie France Presse, citată de Agerpres

Soldații ruși eliberați au fost transferați în Belarus, aliat al Moscovei, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat întoarcerea apărătorilor ucraineni. Schimbul a fost mediat de Emiratele Arabe Unite, care și-au reafirmat rolul de mediator de încredere în eforturile de a soluționa criza dintre cele două țări.

Ofensiva ucraineană din 6 august în regiunea de frontieră Kursk a dus la capturarea a sute de soldați ruși, majoritatea fiind recruți și polițiști de frontieră, fără experiență militară semnificativă. Acest schimb este unul dintre numeroasele astfel de evenimente care au avut loc de la începutul conflictului în 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Tue
20
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău