Un nou protest în susținerea primarului ales Andrei Năstase, în fața primăriei Capitalei

  • 21 Iunie 2018 17:59
Un nou protest în susținerea primarului ales Andrei Năstase, în fața primăriei Capitalei Poză simbol

Un nou protest în susținerea primarului ales Andrei Năstase și îndreptat împotriva guvernării și sistemului judecătoresc din R. Moldova este organizat la această oră în fața primăriei Capitalei. Manifestanții s-au adunat pentru a doua zi consecutiv aici  pentru a-și arăta nemulțumirea față de decizia Judecătoriei Centru, care a decis în seara de marți, 19 iunie, după trei ore de dezbateri, să nu valideze rezultatul alegerilor din municipiul Chișinău.

Manifestându-și susținerea față de primarul ales, protestatarii au improvizat o scena în fața primăriei și spun că vor sta aici până la luarea unei decizii de către Curtea de Apel. 

Oamenii s-au adunat și joi, 21 iunie, în fața Primăriei Chișinău pentru a-și manifesta susținerea față de primarul ales și scandează slogane împotriva guvernării, a justiției inechitabile și a lui Vlad Plahotniuc. Votul este ultimul lucruru care le-a mai rămas cetățenilor R. Moldova a menționat lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a îndemnat populația să apere acest drept.

O altă manifestare organizată în susținerea lui Andrei Năstase și a votului exprimat de cetățenii Municipiului Chișinău din 3 iunie se anunță pentru Duminică, 24 iunie începând cu ora 14 în Piața Marii Adunări Naționale.

Amintim că primarul ales Andrei Năstase nu-și poate încă prelua atribuțiile de edil al Capitalei, deși a câștigat scrutinul din 3 iunie în fața socialistului Ion Ceban cu peste 52%.

Câteva zeci de persoane au manifestat pe parcursul zilei și în fața clădirii Curții de Apel unde avea loc examinarea recursului depus de către apărarea lui Andrei Năstase la decizia de invalidare a alegerilor.

Câteva mii de susținători ai primarului ales al Capitalei, Andrei Năstase, au protestat și miercuri seara față de decizia de invalidare a alegerilor pentru primăria Chișinăului. De la primărie manifestanții au mers în marș până la sediul Partidului Democrat, apoi au încheiat acțiunea de protest în Piața Marii Adunări Naționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău