Un nou protest în fața sediului ANRE

  • 11 Noiembrie 2015 14:30
Un nou protest în fața sediului ANRE

Un protest față de majorarea tarifelor la servicii a fost organizat miercuri, 11 noiembrie, de către reprezentanții Partidului Nostru în fața Agenției Naționale de Reglementare în Energetică.

Protestatarii au cerut reducerea tarifele la servicii, demisia președintelui Nicolae Timofti și a primarului capitalei Dorin Chirtoacă.

Un protest similar în fața ANRE a fost organizat și de către Platforma Demnitate și Adevăr, luni și marți. 

Amintim că luni, 9 noiembrie, a intrat în vigoare tarifele majorate cu 30 la sută la curentul electric. Astfel, energia electrică pentru consumatorii RED Nord va costa 2 lei și 23 de bani pentru un KW/h, iar pentru consumatorii deserviți de RED Nord-Vest 2 lei și 33 de bani. Consumatorii RED Union Fenosa vor plăti 2 lei și 16 bani pentru KW/h.

Tarifele au fost majorate in luna iulie, ulterior Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și-a suspendat hotărârea și a solicitat rapoarte de audit extern asupra calculelor noilor tarife la energia electrică. După audierea rapoartelor, ANRE a anunțat că nu există temei pentru revizuirea hotărârilor sale.

Ca urmare a majorării tarifelor la energia electrică, întreprinderea Apă-Canal Chișinău, a cerut majorarea tarifelor pentru apă, în capitală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău