Un nou monolit metalic apărut în capitala RD Congo a fost incendiat de localnici

  • 18 Februarie 2021 12:00
Un nou monolit metalic apărut în capitala RD Congo a fost incendiat de localnici

Cel mai recent dintr-o serie de monoliți misterioși care au stârnit imaginația fanilor sci-fi din întreaga lume a avut parte de un sfârșit incendiar miercuri în Republica Democrată Congo după ce a fost incendiat într-un sens giratoriu din capitală, informează Reuters, potrivit hotnews.ro.

Structura metalică de aproape patru metri înălțime a apărut pentru prima dată în cartierul Bandal din Kinshasa, duminică dimineață, notează sursa citată

Miercuri dimineață, o mulțime de curioși și-au făcut selfie-uri cu monolitul și au dezbătut posibilele sale origini. Locuitorii au distrus structura lovind-o cu bețe și apoi i-au dat foc, potrivit înregistrărilor video publicate mai târziu pe rețelele sociale.

Stâlpi similari cu aspect extraterestru au fost observați într-un deșert din Utah, în Statele Unite, în luna noiembrie, apoi în România și Turcia, declanșând teorii ale conspirației și comparații cu monoliții din filmul din 1968 „2001: A Space Odyssey”, de Stanley Kubrick.

În film, un monolit extraterestru este un simbol recurent care pare să joace un rol în evoluția umană.

„Ne-am trezit și am văzut acest triunghi metalic”, a spus Serge Ifulu, un locuitor din zonă.

„Am fost surprinși pentru că este un triunghi pe care îl vedem deseori în documentarele despre francmasoni sau iluminati”, a adăugat el.

Mistere similare au devenit virale anterior pe rețelele sociale congoleze. În luna august, un obiect zburător neidentificat a fost parașutat într-o junglă deasă din nordul țării, derutând autoritățile locale.

Au fost reținute două persoane pentru interogatorii până ce o filială a companiei-mamă Google Alphabet a confirmat că dispozitivul era un balon de internet (Google Loon). De data aceasta, intervenția extraterestră a părut puțin probabilă.

Locuitorii au declarat că au observat sâmbătă câteva persoane care săpau o gaură în sensul giratoriu.

„Duminică dimineață, am primit un telefon când făceam sport și mi s-a spus că s-a găsit ceva ciudat. Am venit și am zis: 'Este cultural, este extraordinar'”, a declarat primarul cartierului, Thierry Gaibene, citat de Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău