Un nou medicament pentru Covid-19, în studiu clinic în Europa

  • 01 Aprilie 2020 16:54
Un nou medicament pentru Covid-19, în studiu clinic în Europa

Un studiu clinic cu un nou medicament pentru Covid-19 a început în Europa. 300 de pacienți din Italia, Spania, Germania și Franța participă la un studiu clinic pentru Covid-19 Sarilumabul, folosit pentru poliartrita reumatoidă, ar putea reduce inflamația plămânilor.

Un nou medicament pentru fazele grave de Covid-19 este testat în Europa, în Italia, Spania, Germania și Franța. Este vorba despre sarilumab, medicament aprobat pentru artrita reumatoidă, potrivit MEDIAFAX.RO

În jur de 300 de pacienți care se află într-un stadiu sever al bolii participă la studiu. Ei trebuie să aibă diagnostic de pneumonie și confirmare clinică a infecției COVID-19, să fie spitalizați cu forme severe sau critice ale infecției sau să prezinte insuficiență multiorganică. Lor li se va adăuga o doză intravenoasă de sarilumab la tratament. 

Medicamentul este un anticorp monoclonal uman care inhibă receptorul interleukinei 6 (IL-6) prin legarea și blocarea acestuia. Acesta poate reduce inflamația plămânilor la pacienții cu infecție severă cu virusul SARS CoV-2.

Ipoteza este susținută de eficiența unei alte molecule care inhibă receptorul interleukinei 6, tocilizumab. Acest antiinflamator a fost folosit în China, iar în Italia este unul dintre medicamentele care, deși în teste, începe să își dovedească eficiența. 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău