Un nou focar de pestă porcină africană, în sudul Republicii Moldova

  • 13 Mai 2018 14:04
Un nou focar de pestă porcină africană, în sudul Republicii Moldova

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat în satul Beșghioz din raionul Ceadâr-Lunga. După cum anunță un comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a fost întrunită Comisia Antiepizootică Excepționale a UTA Găgăuzia, care a elaborat și aprobat un Plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului.

Chiar dacă boala este periculoasă doar pentru animale și nu există nicio amenințare pentru sănătatea oamenilor, ANSA menționează că a alertat imediat structurile abilitate din cadrul Uniunii Europene și Organizația Mondială a Sănătății Animalelor despre apariția focarului de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori a Subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Ceadîr-Lunga.

Samintim că la sfârșitul lunii aprilie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a confirmat prezența unui focar de pestă porcină africană în satul Palanca din raionul Ștefan Vodă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău