Un nou caz de rujeolă a fost înregistrat în Republica Moldova

  • 29 Februarie 17:00
Un nou caz de rujeolă a fost înregistrat în Republica Moldova

Un nou caz de rujeolă a fost înregistrat în Republica Moldova la o femeie, în vârstă de 42 ani, aflată într-o vizită în municipiul Chișinău și care este originară din România, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Națională pentru Sănătate Publică, persoana este spitalizată și primește tratamentul corespunzător. În rezultatul anchetei epidemiologice, au fost stabiliți contacții, care se află sub supraveghere medicală. Până la moment, printre aceștia, persoane cu suspecție la rujeolă n-au fost depistate.

Acesta este al cincilea caz de rujeolă, confirmat prin diagnostic de laborator, de la începutul anului curent. Două dintre acestea sunt de import.

Specialiștii în domeniul imunizărilor fac apel către populație de a conștientiza pericolul de răspândire a rujeolei și a altor maladii ce pot fi prevenite prin vaccinare.

Virusul rujeolic continuă să fie un pericol pentru populația Republicii Moldova, afectând persoanele nevaccinate. De la începutul anului curent, acesta este al patrulea caz de rujeolă înregistrat în țară. În 2023 au fost notificate trei cazuri de rujeolă, iar pe parcursul anilor 2021 și 2022 nu a fost înregistrat niciun caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:3,09 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
21
Wed
11
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău